.:

Startpagina

Directievoering aanleg klimaatbuffer Binneland

In Rhoon wordt langs de rondweg in het buitengebied een klimaatbuffer aangelegd. Klimaatbuffers zijn gebieden waarin water wordt opgevangen in natte tijden, om in droge tijden een watervoorraad paraat te hebben. Daarnaast vervullen ze belangrijke functies op het gebied van veiligheid in het kader van overstromingen, recreatie en natuurontwikkeling.
Het voormalige ministerie van VROM (tegenwoordig ministerie van Infrastructuur en Milieu) heeft ARK Natuurontwikkeling subsidiegelden beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van de klimaatbuffer in Rhoon. Civiel Extra is bij de uitvoering van begin tot eind betrokken bij dit project.


Toezicht en directievoering buiteninrichting GeoFort te Herwijnen

Civiel Extra heeft een leuke opdracht ontvangen voor toezicht en directievoering van de (her)inrichting van het buitengebied rondom een fort.
In Herwijnen, vlakbij het riviertje de Linge, in het westelijk deel van de Betuwe en Rivierenland staat het spannende forteiland (GeoFort) wat onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort wordt momenteel getransformeerd tot een educatieve attractie gericht op cartografie en navigatie. Op GeoFort ziet een breed publiek, waaronder kinderen, ouders maar ook zakelijke bezoekers, hoe interessant én relevant de geo-wereld is.
Het fort is vanaf het voorjaar van 2012 toegankelijk voor het publiek.


Toezicht en directievoering aanleg betonrotonde Spoorlaan Barendrecht

Voor het NS-station in Barendrecht wordt een rotonde aangelegd met een nieuwe ontsluitingsweg. Gemeente Barendrecht heeft Civiel Extra aangetrokken voor directievoering en toezicht.
De ontsluitingsweg gaat onderdeel uitmaken van de rondweg rondom het bedrijventerrein Dierensteijn en veiling The Greenery. De oude veilinghallen worden gefaseerd gesloopt waarna de weg kan worden aangelegd.
Vanwege het vele vrachtverkeer is gekozen om de rotonde uit te voeren in gewapend beton. Voordeel hiervan is een langere levensduur en vrijwel geen onderhoud.


Voorbereiding bij afdeling Bestuur gemeente Albrandswaard

Civiel Extra gaat aan de slag op de afdeling Bestuur in de gemeente Albrandswaard met het voorbereiden van projecten. Schetsontwerpen en plannen worden vertaald in technische documenten. Allerlei instanties zoals het Waterschap Hollandse Delta, Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat kunnen hierbij betrokken zijn. Ieder project is uniek en ieder project vraagt en krijgt bijzondere aandacht!


Toezicht afwerking geluidswal A15 Barendrecht

Voor de Ontwikkelingsmaatschappij Midden IJsselmonde gaat Civiel Extra toezicht uitvoeren op de afwerking van de geluidswal langs de A15. Deze geluidswal is 11 meter hoog en 3 kilometer lang. Er is vanaf 2000 tot heden circa 1 miljoen kuub grond in de wal verwerkt. De wal krijgt als bestemming wandelgebied.


Directievoering en toezicht Centrum Ontwikkeling Portugaal

In de oude kern van Portugaal wordt het centrum herontwikkeld. Civiel Extra zal voor de gemeente Albrandswaard de directievoering en het toezicht verzorgen. Voor het civieltechnische gedeelte is de herontwikkeling met name gericht op het aanleggen van een duurzaam parkeerplein wat tevens als marktplein gebruikt gaat worden. Op het plein ontsluiten een aantal oude smalle straten die bereikbaar moeten blijven i.v.m. bevoorrading van winkels. Logistiek gezien is dit project al een uitdaging op zich!

Klik HIER hier voor het nieuwsarchief