.:

Startpagina

Toezicht grondwerk Groene Verbinding te Rhoon

Civiel Extra gaat toezicht houden op het grondwerk voor de Groene verbinding te Rhoon. Gemeente Albrandswaard gaat in samenwerking met gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat een zogenaamde Groene Verbinding aanleggen over de A15. Deze fiets- en voetgangersbrug verbindt Rotterdam met de Koedoodzone, een natuurgebied nabij Rhoon. De brug heeft de vorm van een kous met een vrije overspanning van 130 meter. Een technisch hoogstandje! Voor de aanleg van het landhoofd is een grondwal langs de A15 noodzakelijk van 11 meter hoogte. Gezien de zettinggevoelige ondergrond is nauw overleg met de geotechnisch adviseur van belang in verband met de al aanwezige fundering van het in aanbouw zijnde geluidsscherm, en de aanwezige hoogspanningsleidingen van Tennet.


Toezicht en directievoering Vinexlocatie Carnisselande te Barendrecht

Gemeente Barendrecht heeft in opdracht van OMMIJ (OntwikkelingsMaatschappij Midden IJsselmonde) Civiel Extra benaderd voor de laatste nieuwbouwfase in Carnisselande. Daarin worden verspreid over 2 jaar de laatste 200 woningen gebouwd. Civiel Extra neemt het toezicht en de directievoering op zich voor de aanleg van de gehele infrastructuur.


Directievoering voor TBK in Lansingh-Zuid te Krimpen aan den IJssel

Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard (TBK) heeft Civiel Extra benaderd voor de directievoering van een grote klus in de nieuwbouwwijk Lansingh-Zuid. Een lastige klus omdat in de kern nog volop appartementen worden gebouwd, maar de woonstraten er omheen eerder worden opgeleverd. Ook het feit dat tijdelijke hoogspanningskabels op de plek liggen waar de landhoofden van drie verkeersbruggen moeten worden gebouwd, geeft een extra dimensie aan deze klus. Op het parkeerdek van de appartementen is een daktuin gepland. Een uitdagend project voor Civiel Extra!


Toezicht nieuwbouw geluidsscherm Groene Kruisweg

De bekende Groene Kruisweg wordt voorzien van geluidsschermen. Ter hoogte van de woonkernen Rhoon en Portugaal worden op 3 locaties de schermen gebouwd. Civiel Extra verzorgt het dagelijks toezicht. Het scherm wordt gebouwd vanaf de Groene Kruisweg die onder het beheer van de Provincie Zuid-Holland valt. Met de provincie wordt nauwn samengewerkt, ook omdat er op deze drukke weg veel verkeersmaatregelen nodig zijn.


Locatiebeheerder voor Nieuw Crooswijk

Civiel Extra gaat voor OCNC (OntwikkelingsCombinatie Nieuw Crooswijk) aan de slag. Het grootste stadsvernieuwingproject van Rotterdam gaat circa 10 jaar duren. Civiel Extra is ingeschakeld voor het locatiebeheer. De locatiebeheerder coördineert alle partijen op de bouwplaats. Verschillende disciplines zijn op locatie tegelijk bezig met hun activiteiten. Om een goede logistiek op zo’n grote bouwplaats te waarborgen is overleg tussen al deze partijen een belangrijk onderdeel van dit project. Ook de omgeving moet regelmatig geïnformeerd worden over de voortgang van de werkzaamheden. Met de afdeling communicatie wordt dit nauw afgestemd.


Toezicht en directievoering Vinexlocatie Portland te Rhoon

Deze Vinexlocatie heeft in de AD Vinex-test de hoogste score behaald. Het AD heeft hiertoe alle Vinexwoonwijken in de Rotterdamse regio langs de meetlat gelegd. Wij zijn er trots op dat we aan deze mooie nieuwe wijk een bijdrage mogen leveren. Lees het artikel: http://www.deweekkrant.nl. OMMIJ (OntwikkelingsMaatschappij Midden IJsselmonde) heeft Civiel Extra ingehuurd voor de laatste nieuwbouwfase in Portland. Daarin worden verspreid over 2 jaar de laatste 300 woningen gebouwd. Civiel Extra zal het toezicht en de directievoering op zich nemen voor de aanleg van de infrastructuur.

Terug naar de nieuwspagina